Benvingut a aquest racó de la xarxa. El “continent digital” està poblat per milions de pàgines web sobre els més variats temes. Aquesta pàgina web del Centre d’Espiritualitat Claretiana de Vic (CESC) se centra exclusivament en la persona de sant Antoni Maria Claret i Clarà, un sant del segle XIX admirat per molts però poc conegut per la majoria. Els membres de les diverses institucions fundades per ell (sobretot, els Missioners Claretians, les Missioneres Claretianes, l’institut secular Filiació Cordimariana i el moviment laic Seglars Claretians) trobaran en aquesta pàgina una extensa font de recursos per aprofundir en el seu coneixement del fundador.

Però aquesta pàgina web no va dirigida només als membres de la gran Família Claretiana (incloent altres institucions que han anat sorgint al llarg del temps i nombrosos seguidors) sinó que es proposa donar a conèixer a Claret al públic en general perquè tant estudiosos com admiradors puguin comprendre millor la seva fesomia humana i espiritual, tenint en compte el context en què va viure. Per a això, posa a disposició de l’usuari els escrits del sant que ja han aconseguit una gran divulgació (com per exemple, la seva Autobiografia o el cèlebre Camí Recte) i també altres menys accessibles com el seu voluminós epistolari (tant actiu com passiu), altres escrits espirituals i pastorals, i -el que resulta més nou- els seus manuscrits agrupats en tretze volums. D’aquesta manera, tant el simple curiós com l’investigador podran conèixer de primera mà el que sant Antoni Maria Claret va escriure i, a través dels seus escrits, aprofundir en la figura del sant missioner. A les obres de Claret s’afegeixen diversos estudis sobre la seva figura (especialment la col·lecció completa d’articles publicats a la revista Studia Claretiana), així com altres elements complementaris (galeria d’imatges, guies d’alguns dels llocs més lligats a Claret, etc .).
Esperem que la navegació per aquesta pàgina sigui fructuosa per a tu i t’ajudi a conèixer millor a Claret perquè, acompanyat per ell, puguis conèixer i estimar més el que va ser el centre de la seva vida: Jesucrist. Esperem igualment que la visita a aquesta pàgina web t’animi a conèixer de prop el CESC de Vic i, sobretot, a pelegrinar als llocs que guarden la memòria del sant; especialment, el seu temple-sepulcre a Vic.

P. Gonzalo Fernández Sanz, cmf.
Prefecte General d’Espiritualitat i Vicari General