agustin_cabre

A. Cabré Rufatt, cmf.

Em vaig trobar amb Claret en un camp de futbol. Jo era un adolescent que intentava fer gols i el pare Alberto Chang, amic de la família, em va convidar a jugar amb els seminaristes claretians. No recordo si vaig guanyar molts partits o si vaig fer molts gols. El que vaig guanyar va ser immensament més gran: vaig descobrir un carisma que va començar a nodrir-me des de dins, que em va fer mirar la vida més enllà dels horitzons normals: hi continuava havent vida més enllà d’on s’acaba el mar. Hi havia pobles sencers que ni coneixien el Crist Jesús, el qui ajuda a alliberar les cadenes que impedeixen ser feliços.

Conèixer a Claret va ser descobrir un especial manera de viure la meva condició cristiana: un Crist convertit en aliment per enfortir-nos, una dona tota cor per cuidar-nos, un Josep capaç de ensenyar Déu a ser home, mitjançant el treball i la família.

De llavors ençà, em sento agraït a la vida per haver-me posat en un lloc on puc aprendre, puc comunicar, puc fer missió anunciant a altres l’alliberament.

Una espiritualitat així m’ha sostingut, animat i alimentat. Sembla que Déu ens fixa una meta i ens posa al davant variats carrils per arribar-hi. L’important és saber ubicar-se al carril apropiat i avançar, sense fer camí.

Segurament sortejant obstacles, de vegades superant els desànims, altres vegades retrocedint per prendre més impuls cap endavant. I com que es tracta de viure aquesta experiència dins d’una família carismàtica, l’obstinació no s’esdevé en solitari: tota una germandat ajuda a aconseguir la meta.

Puc dir que, en aquesta família claretiana, he descobert amistats lleials, profundes, sinceres. No ens uneixen llaços de sang. Ens uneixen llaços d’amistat, d’il·lusions, de certeses, de confiança, que resulten moltes vegades més forts. Qui no ha descobert en un altre, en una altra, aquella persona que el fa ser millor?

Claret, mostrant-me la seva vida, les seves utopies, els seus fracassos i els seus èxits, en el seguiment de Jesús, em convida a seguir els seus passos: trepitjar les seves passes és tenir la seguretat d’arribar a un bon final.

P. Agustí Cabré Rufatt, cmf. (Província de Sant José del Sur)

José Agustín Cabré Rufatt ( 1940 ) , missioner claretià sacerdot i periodista xilè. Va professar com claretià el 1957 i va ser ordenat prevere el 1968. Es va titular de periodista a la Universitat Catòlica de Santiago de Xile l’any 1976. Ha escrit nombrosos llibres, entre els quals destaquen: Evangelizador de dos mundos; La Cruz, el fuego y las banderas; Mariano o la fuerza de Dios; La palabra de Dios no está encadenada; La historia de los claretianos en México, Breves relatos para mantener la calma, Mi espíritu es para todo el mundo