Per a investigar i aprofundir en la vida i obra del P. Claret és un regal insubstituïble respirar i anar per Vic, Sallent i tants pobles “claretians” de la comarca. Els llocs on han estat les persones que estimem o esdeveniments significatius a la nostra vida, diríem  que guarden misteriosament el seu esperit, la seva ànima … Així ho he sentit anant per Viladrau, Espinelves, Seva, Sant Joan d’Oló… i, no cal dir-ho, Sallent i Vic.

Fa uns mesos que vaig rebre l’encàrrec d’aprofundir en la vida de Sant Antoni Mª Claret i Mª Antònia París. He intentat començar per reconstruir el seu marc històric, el més personal, les relacions que es van anar establint entre ells a Espanya i a Cuba, les conseqüències que això va tenir per a nosaltres, Missioneres Claretianes.

Per a estudiar la M. París, les fonts principals són a Reus, Vallmoll, Tarragona. Per a estudiar el P. Claret, he tingut la fortuna de compartir al mes d’agost amb els germans claretians de Vic i Sallent i de manera molt especial, he rebut tota l’ajuda possible del CESC: la seva proximitat, els seus coneixements, la riquesa documental…

Només acabo de començar aquesta aventura i ja albiro moltes dades i camins per a aprofundir, especialment en la relació carismàtica que es va anar generant entre Claret i París, de mica en mica, volent i sense voler, ajudats per l’entorn i entorpits tantes vegades…

Només puc agrair  amb insistència i de tot cor, el tracte rebut de: Carlos Sánchez, Josep Rovira, Toni Costa … i tota la comunitat claretiana. I per descomptat, l’esperit claretià que en aquests llocs “sants” ens alena suaument.

Gràcies!

 

Rosa Ruiz Aragoneses, rmi,

Missionera Claretiana