El dissabte 4 de novembre, l’endemà de la memòria de la mort del P. Josep Xifré i Mussach, cmf, tercer superior general de la nostra Congregació, els membres de la Província de Catalunya ens vam reunir a Vic per celebrar la cloenda oficial del “Any Xifré “. Els dies 17 i 18 de febrer s’havia inaugurat aquest temps especial al voltant de la figura del P. Josep Xifré, amb motiu de la celebració del bicentenari del seu naixement.

 

Ens reunim en una sala del Casal Claret, on el P. Ricard Costa-Jussà, ens va cmf, Superior Provincial de Catalunya donar la benvinguda, ens va transmetre les salutacions del P. Mathew Vattamattam, cmf, Superior General, i va llegir una carta del P. Gonzalo Fernández, cmf, Vicari General, Prefecte General d’Espiritualitat i President de la Comissió Organitzadora del “Any Xifré”.

 

A continuació, el Germà Josep Codina, Prefecte d’Apostolat de la Província de Catalunya i Coordinador de la Comissió Organitzadora del “Any Xifré”, va llegir un text preparat pel CESC com a memòria i balanç d’aquest Any, en què es van posar de relleu, sobretot, les activitats que al voltant d’aquest esdeveniment s’han tingut en la Congregació.

 

Després, el P. Carlos Sánchez, cmf, Director del CESC, va fer una presentació detallada del contingut de la secció de la pàgina web del CESC dedicada al “Any Xifré”.

 

 

A continuació, vam celebrar l’Eucaristia a la Cripta del Temple sepulcre del P. Claret, en la qual vam donar gràcies al Senyor per dos dons especials: el “Any Xifré” i la recent beatificació dels 109 màrtirs Claretians a la basílica de la Sagrada Família. L’Eucaristia va tenir un especial significat simbòlic perquè ens trobàvem en el lloc on va tenir els seus orígens la nostra Congregació i perquè al costat del sepulcre del P. Claret es troben les restes dels P. Josep Xifré i Esteve Sala i d’alguns dels màrtirs beatificats. Davant l’altar es va posar la icona original que va presidir la beatificació del passat 21 d’octubre a Barcelona, ​​i sobre l’altar va estar al cofre que conté les relíquies de diversos dels nostres màrtirs, que va ser presentat en el moment de la beatificació.

 

Finalment, vam passar a la Casa d’Espiritualitat P. Claret per compartir un dinar fraternal. Posem a disposició de tots, el text de memòria i balanç del “Any Xifré”.