El Consell General del Moviment de Seglars Claretians es va reunir a Barcelona del 25 al 31 de març 2018, per a realitzar l’avaluació i la planificació anual. El grup estava format per la Secretària General, Barnardeta Arbaiza (Bilbao, Espanya), el Secretari de Formació, Miguel Ángel Sosa (Las Palmas, Espanya), el Secretari d’Economia, Edison Chalco (Lima, Perú) i l’Assessor General, P.Manuel Tamargo, CMF (Delegat del Govern General dels Claretians, Roma, Itàlia).

Van dedicar el dia 28 a visitar els llocs claretians de Sallent i Vic, acompanyats pel P. Provincial dels Claretians de Catalunya, P. Ricard Costa-Jussà. Al matí van ser a Sallent i a la tarda van venir a Vic, on se’ls va ajuntar la seglar claretiana Dolors Serradell. A més del sepulcre amb les restes de Sant Antoni Maria Claret, van visitar el Museu Claretià, els locals del CESC i la ciutat de Vic. Va ser una visita molt agradable poder compartir unes hores d’oració, coneixement mutu i experimentar la sintonia claretiana de carisma i missió . Gràcies, germans i amics, per la vostra visita! Que el P. Claret ens afermi  tots en el seu esperit i incansable servei al Regne de Déu.

 

(Testimoni de la Sra. Bernardeta Arbaiza, secretària general del Moviment de Seglars Claretians):

La visita a Sallent i a Vic va ser un jorn entranyable, tant per l’acollida de les dues comunitats com per les àmplies explicacions dels nostres guies, els cmf Antoni Costa, Carlos Sánchez i Josep Rovira, o per la vivència intensa d’estar al costat del sepulcre del pare Claret.

Tornar de nou a Sallent i Vic després de bastants anys, i recórrer els llocs on el P. Claret va viure i va anar donant els primers passos de la seva vocació missionera, en primer lloc, és un motiu d’alegria i agraïment pel do rebut. És també la reafirmació del sentiment de pertinença a una gran família amb una vocació compartida. L’evangelització i el compromís per a fer possible el Regne de Déu allà on cada u viu. I finalment, és un motiu d’orgull però també de responsabilitat per portar el cognom de Claret, que és el que fa que ens sentim enviades a anunciar l’Evangeli i a treballar cada dia per un món millor.

Aquesta visita, compartida amb la resta de les persones del Consell General, ens ha animat i reafirmat en la tasca d’animar la vida del Moviment a l’estil de Claret. Gràcies.

Amb l’alegria de la Pasqua, una cordial abraçada,

 

Bernardeta Arbaiza.