C. Njayarkulam, CMF.

Que em convertiria en un Missioner Claretià … un pensament així mai no em va passar pel cap fins als 15 anys. Amb seguretat volia convertir-me en sacerdot, ja que jo, el setè en una família de 8 fills, havia vist abraçar la vida religiosa a 4 dels meus germans grans: 3 germanes es van consagrar com a Religioses i el meu següent germà gran, Mathew, se’n va anar a Alemanya per fer-se Claretià. La meva intenció era entrar al seminari per a ser sacerdot. Després de l’examen final d’Escola Secundària, quan estava pensant seriosament en entrar al seminari diocesà menor de Palai, vaig rebre una carta del meu germà Mathew, que en aquell moment estava a Alemanya, al noviciat Claretià a Dreifaltigkeitsberg, Spaichingen. La carta començava citant el Salm 133: “Que n’és de bo i agradable, viure tots junts els germans”..

El meu germà Mathew em va convidar a entrar a la Congregació Claretiana i vaig acceptar aquesta invitació considerant-la com la voluntat de Déu per a mi. I aquest any, després de 50 anys vivint com a Claretià, no tinc cap dubte sobre això. Diverses vegades vam tenir l’ocasió de viure feliçment junts a la mateixa comunitat. Durant els anys inicials de Claret Bhavan, Karumathur, Tamil Nadu, vam ser els únics sacerdots en la comunitat del seminari menor.

Déu m’ha concedit la gràcia de néixer en una família profundament religiosa. Vaig néixer el 20 de juny de 1949 a Teekoy, diòcesi de Palai a l’estat de Kerala, al sud de l’Índia, el setè fill dels meus pares i l’últim dels 4 fills homes. Les germanes també són 4 en nombre. No és cap secret que el nostre pare havia considerat la idea de fer-se sacerdot, però en ser el fill gran, el seu somni de fer-se sacerdot no es va fer realitat, però durant la seva vida va poder ser testimoni que dos dels seus fills es convertissin en sacerdots missioners claretians i tres filles en Religioses consagrades. Els altres 3 estan casats. Un nét es va fer també missioner Claretià després de la mort del meu pare. Ara treballa com a missioner a Taiwan.

Al 1964 vaig entrar al Seminari Menor del Bon Pastor a Palai, amb la intenció de convertir-me en Claretià. Ja abans del meu grup de 7, 3 grups havien anat a Alemanya, dels quals el primer grup al 1961. El meu grup va arribar a Alemanya el 1966. Després d’un any d’aprenentatge de l’idioma alemany, vaig començar el meu any de noviciat al 1967 i vaig fer la meva primera professió amb 6 companys el 15 d’abril de 1968 que va era el diumenge de Pasqua. Vaig fer els meus estudis de filosofia a Sankt Georgen, Frankfurt. Després d’un semestre de teologia, se’ns va donar l’opció d’anar a Espanya per a estudiar teologia. Em vaig decidir a estudiar teologia al Teologat Claretià de Salamanca, que es va tancar al cap d’un any. Després em vaig traslladar amb els companys d’algunes províncies a la Residència Rosales a Madrid, on el nostre prefecte era l’actual Cardenal i ex Superior General Aquilino Bocos Merino. Després d’acabar l’estudi de teologia a la Universitat Pontifícia de Comillas, vaig tornar a Alemanya per un any de teologia pastoral en el Teologat Salesià a Benediktbeuern, Baviera. Amb motiu del jubileu d’or de la fundació claretiana a Alemanya, el 9 de juny de 1974 vaig rebre l’ordenació sacerdotal de mans del cardenal Arturo Tabera en Dreifaltigkeitsberg, Spaichingen, on havia fet la primera professió.

La Congregació Claretiana a l’Índia s’estava assentant lentament. La primera fundació a Kuravilangad, diòcesi de Palai, va començar als anys 70. El meu primer destí va ser Claret Bhavan, Kuravilangad al 1974. Recordo amb satisfacció que el Superior general actual, el P. Mathew Vattamattam va entrar al seminari menor de Kuravilangad al mateix any. Després de passar alguns anys a Claret Bhavan, Carmelaram, Bangalore i Claret Bhavan, Karumathur, Tamil Nadu, vaig tenir l’oportunitat d’anar a realitzar estudis superiors a Roma i, en efecte, vaig fer els meus estudis de doctorat a la Universitat Pontifícia Gregoriana, Institut d’Espiritualitat. Vaig fer la meva tesi doctoral sobre l’aspecte Cristocèntric de l’espiritualitat de Sant Antoni Maria Claret. Després de la meva especialització, durant 9 anys vaig estar al Seminari Claretià, Malleswaram, Bangalore com a Prefecte i Rector de l’Escolasticat i simultàniament durant 4 anys com a Director Executiu de la Societat de Sumanahalli per a pacients amb lepra. Al 1992  em van demanar que estigués disponible per a la construcció i consolidació de la nostra filial claretiana al país veí de Sri Lanka, missió que vaig continuar fins al 2015. A la fi de 2015, vaig ser destinat a la comunitat Claretiana de Viena, on ara estic fent ministeri pastoral a l’Arxidiòcesi de Viena i animació de la nostra comunitat claretiana que resideix a Haus Claret, Bennogasse, 21, on el carismàtic Pare José Garcia Cascales va viure i va treballar durant 50 anys promovent el Moviment de Cursets.

La definició de Sant Antoni Maria Claret, deixada per tots i cada un dels Claretians, ha estat al llarg de la meva vida claretiana una pauta segura i un far de fortalesa. Quan la situació es  tornava de vegades insuportable a Sri Lanka, encara aquestes pautes em sostenien juntament amb la meva devoció infantil i el meu amor per la meva Santíssima Mare Maria. Sense saber molt sobre el Sant Claret i la Congregació fundada per ell, així i em vaig aventurar a ingressar a aquesta Congregació basant-me en el Salm 133 citat pel meu germà Claretià Mathew. Ara, en aquest any del jubileu d’or de la meva professió religiosa com a religiós Claretià, “la meva ànima magnifica el Senyor …” per les meravelloses gràcies amb què m’ha omplert i m’ha convertit en un humil instrument en els començaments de la nostra Congregació a Tamil Nadu i Sri Lanka.

 

Cyriac Njayarkulam, CMF

Breus detalls biogràfics:

Naixement: 20 de juny de 1949 a Teekoy, districte de Kottayam, Kerala, sud de l’Índia (diòcesi de Palai)

Primera Professió Religiosa: 15 d’abril de 1968 a Dreifaltigkeitsberg, Spaichingen, Alemanya.

Ordenació Sacerdotal: 9 de juny de 1974 a Dreifaltigkeitsberg, Spaichingen, Alemanya

Principalment actiu en el ministeri de formació de generacions Claretianes … en Kuravilangad, Carmelaram, Bangalore, Claret Bhavan, Karumathur, Seminari Claretià, Malleswaram, Bangalore, Claret Nivas, Kandy, Noviciado Claretià Fussimanya, Kandy, St. Claret Seminary, Kattuwa- Negombo, Sri Lanka.

Especialització 1979-1983 a la Universitat Pontifícia Gregoriana, Institut d’Espiritualitat.

Ensenyament al Seminari: Seminari pontifici de Sant Pere (1984-1992); Seminari Nacional de Nostra Senyora de Lanka, Sri Lanka (1993-2012).