Us oferim, en versió digital, dues noves obres importants per a conèixer al P. Claret.

La primera, són els seus Escritos Espirituales publicats a la Biblioteca de Autores Cristianos (BAC), a Madrid l’any 1985. L’autor va ser un amic proper del P. Claret, el P. Francesc d’Assís Aguilar, que després seria consagrat bisbe d’Astorga.

És una biografia  de gran valor històric a causa de la proximitat amb els fets succeïts; a més, al final, ofereix una sèrie de testimonis de persones que van conèixer i van tractar directament el Sant missioner.

La segona obra que posem a la vostra disposició és la primera biografia, no mera ressenya, de Sant Antoni M. Claret, publicada l’any següent de la seva mort.

L’autor, Sr. Francesc d’Assís Aguilar, amic personal del sant, va ser catedràtic del seminari de Vic i reconegut publicista d’Història Eclesiàstica i altres matèries. Va col·laborar amb Claret al col·legi que l’arquebisbe va establir a El Escorial. Posteriorment va ser rector del seminari de Còrdova i bisbe de Sogorb.

Al 1897 li va caure en sort presidir les honres fúnebres de l’arquebisbe Claret amb motiu del trasllat de les seves restes del monestir de Fontfreda a la ciutat de Vic. Per la seva biografia de Claret, va comptar Mons. Aguilar amb l’Autobiografia del suara esmentat Claret (va ser dels primers que la van conèixer), amb informes que va sol·licitar a nombroses persones que  havien tractat personalment el sant, i amb els seus abundants records personals. Tal document i fresc estudi és font obligada per a conèixer la persona i obra de Claret; la seva orientació reivindicadora de l’honor del sant missioner davant pseudobiografies i altres escrits difamatoris no minva el seu equilibri i objectivitat.

Aquests nous materials queden permanentment penjats a l’apartat de Recursos del menú principal de la nostra pàgina,  la primera en Escrits Espirituals, la seguna a Biografies: Vida del Exmo. é Illmo. Don Antonio María Claret.

Severiano Blanco Pacheco, cmf.