Vull compartir amb vostès, l’experiència de la ruta Claretiana en la meva vida. Sóc la germana Nidiagnis Otalvarez, Missionera Claretiana, de Veneçuela. He vingut a Espanya en una trobada de formació de la Congregació anomenat E.VOC.ANDO, el qual ens convida a fer un recorregut pels llocs importants de la vida dels nostres fundadors Sant Antoni Maria Claret i Maria Antònia París.

Vam tenir la sort de ser guiades pels nostres germans claretians, els pares Josep Rovira Arumí i Carlos Sánchez Miranda, els quals amb molt d’afecte ens van portar pels llocs on Claret va residir, va predicar, va evangelitzar i va dur a terme la seva missió apostòlica.

El pare Josep Rovira, cmf ens va fer un recorregut històric per alguns llocs on va viure el P. Claret: antic seminari, església de sant Just, el significatiu carrer de sant Miquel dels Sants, on es troba la casa de la família que va protegir les restes del pare Claret per a salvar-les de la persecució durant la revolució de 1936, la majestuosa Catedral de Vic on el pare Claret va predicar i va ser consagrat arquebisbe de Santiago de Cuba … i així vam anar coneixent altres llocs importants i trepitjant les empremtes de Claret en el seu caminar per aquests carrers que parlen per si sols de la seva vida.

En acabar el recorregut per aquests carrers de pedra que van explicant la història de la ciutat de Vic, vam anar a la casa mare del nostre germans Claretians. Allà és on va començar la gran obra de la Família Claretiana i que avui funciona com a casa d’espiritualitat i on hi ha la cripta que protegeix amb molta devoció les restes del pare Claret; lloc on s’ajunten la emocions i els sentiments més profunds d’un fill(a) de Sant Antoni Maria Claret, el lloc on el carisma personal s’uneix amb el carisma congregacional i et fa entrar en el tendre cor de Claret. És una experiència única i d’un Gràcies, Senyor, per haver-me cridat a ser Claretiana! Una sensació de la presència de Déu profunda que envolta l’existència i la configura amb el missioner de foc, encès d’amor i que cala foc arreu on passa.

 

Continuem amb la celebració de l’Eucaristia i compartim un ric dinar fratern amb els nostres germans, acompanyat d’un feliç aniversari que ressonava en el meu cor per estar complint aquest dia un any més la meva vida … finalitzem el nostre recorregut visitant el museu de Claret, ubicat a la mateixa Casa Mare, on recobra vida la figura del nostre gran missioner apostòlic a la veu i guia del pare Carlos Sánchez, cmf, del Perú, que ens anava explicant cada objecte, escrits, llibres, fotos de la vida i obra de Claret, remarcant les grans èpoques del P. Claret: la seva infància, joventut, sacerdot missioner, arquebisbe a Cuba i confessor de la reina Isabel II a Madrid i la seva mort. Al museu, emociona de veure les sabates gastades que va usar Claret en les seves aventures missioneres, el coixí amb la sang de l’arquebisbe vessada en l’atemptat d’Holguín…

 

 

Dono gràcies a Déu per aquesta oportunitat d’afermar la meva identitat Claretiana i el sentit de família i demano, que impulsats per Sant Antoni Maria Claret siguem missatgers de l’Evangeli pel món com ell, perquè el Senyor sigui conegut, estimat i seguit.

 

Nidiagnis Otalvarez, rmi

Religioses de Maria Immaculada Missioneres Claretianes