Grup de Filiació Cordimariana

Després del curs de formació i la trobada amb les nostres germanes de tots els centres del nostre institut, vam partir el 16 d’agost de 2019 de Madrid rumb a la ciutat de Vic: la nostra directora general María del Mar, les germanes Concepción i Mercedes Manzanares, Lourdes Lima del Brasil, Eleana Rosas, Martha Altamirano, Natalia Maquera, Isidora Maque i Mary de Perú.

En arribar a la ciutat de Vic, on el nostre Pare Fundador s’havia format, hi havia predicat, hi havia evangelitzat i hi havia realitzat la seva missió apostòlica, ens vam allotjar a la casa d’espiritualitat dels nostres germans claretians. A la tarda vam visitar els llocs claretians de la ciutat de Vic. L’endemà vam tenir l’oportunitat de participar en la festa de la Mare de Déu del Cisne, Patrona del país d’Equador. Processó per alguns carrers, Missa solemne … Va ser una trobada de molta alegria i fraternitat entre llatinoamericans.

A la tarda vam fer un recorregut pel museu tenint com a guia el pare Rovira el qual  ens explicava de manera clara i detallada tots els objectes, llibres, escrits i fotografies del pare Claret, que allí es troben. Ens va ajudar a enriquir la nostra comprensió dels diferents moments històrics de la vida del Sant.

Al vespre vam tenir la sort de visitar la Cripta on es troben les restes de Sant Antoni Maria Claret; allà vam meditar alguns textos del Pare Gonzalo Fernández i vam preguar juntes. Va ser una experiència joiosa, cadascuna expressàvem els nostres sentiment; però especialment volem compartir els sentiments de la nostra germana Martha Altamirano, que diu així:

“Benvolgut pare Claret, aquest vespre, aquí, davant de les teves restes vull dir-te que admiro la forma com vas voler ser de Jesús i de Maria des de molt petit. Tant va ser el teu amor, que deies al Senyor; “Tu ets suficientíssim”.

T’agradava de resar a l’ermita de Fussimanya, treballaves amb eficiència en el taler del teu pare, sempre agafat de la mà de Déu.

Volies evangelitzar i fer arribar l’Evangeli a moltes persones: home, dones i nens; volies arribar a tothom i vas escriure llibres, fullets, volants i, per a nosaltres, vas escriure el llibre “Religiosas en sus casas”. Ens vas estimar amb tot el teu cor i el teu somni es va cumplir.

Aquí estem, unides en oració, per a dir-te: Mira’ns des del cel, a prop de la Santíssima Trinitat i la nostra Mare Maria.

Gràcies “Padrecito” Claret, demana al Senyor per Filiació Cordimariana i dona’ns la força pera pregar, treballar i patir. Amén”

Juntes vam donar gràcies a Déu i vam pregar per la Família Claretiana i pel nostre Institut.

Continuant amb la nostra visita, el diumenge vam participar a la Missa celebrada a la mateix Temple-Sepulcre pel pare Rovira en tres idiomes: anglès, català i castellà. Va ser una cosa impressionant. Després, ens vam acomiadar de les Missioneres de la Institució Claretiana que ens van rebre amb molta amabilitat, i dels nostres germans claretians donant-los les gràcies per la seva hospitalitat i atenció. Posteriorment  vam retornar a Madrid.

Donem gràcies a Déu per aquesta oportunitat que ens ha concedit de refermar la nostra identitat de Filles del Cor Immaculat de Maria.

Mary Manuela Siles Ponce

Centre de Filiació Cordimariana a Arequipa -Perú-.