Si Claret visqués avui, coneixent-lo bé a ell i tot el que ell va fer, estaria fent servir les plataformes d’avui per a assolir els seus objectius de conèixer Déu i fer que els altres el coneguin, d’estimar Déu i fer que els altres l’estimin més, de servir Déu i aconseguir que els altres el serveixin millor, de lloar Déu i guiar  d’altres a lloar-lo també.

Mai no vaig somiar amb ser missioner. Però potser Déu va somiar que jo en seria un, així que avui sóc el qui sóc. Més tard vaig descobrir la meva vocació missionera quan vaig participar en el ministeri juvenil de la meva parròquia, Sant Miquel Arcàngel a Oas, Albay, Filipines. I es va intensificar quan vaig començar a visitar àrees remotes, vaig veure les necessitats de la gent (materials, sacramentals, de ministres) i mitjançant l’aplicació de programes de trobades juvenils aci allà, en els diferents vicariats de la Diòcesi. Estava en el meu últim any de carrera en Enginyeria Informàtica quan vaig haver de canviar els xips. La meva ment, que estava tan plena d’0s i 1s, números, ordinadors i ocupada en la codificació, va acabar descodificant el missatge de Déu i codificant un esperit missioner en mi. Vaig acabar renunciant al somni del meu ordinador per a trobar-me encara avui en el món dels ordinadors… Quin canvi, oi? … però en un nivell calibrat, ajustat com les impressores, per a un propòsit millor, per a una millor utilitat, per a una causa millor.

Durant la meva formació inicial, em preguntava per què dimonis havia hagut d’estudiar enginyeria i matèries d’informàtica, si el Senyor volia que jo fos un dels seus servidors. Podria haver començat Filosofia just després de la secundària com la resta. Però ara sé per què primer he hagut d’aprendre allò que és bàsic, suportar el càlcul i la termodinàmica, estar arrelat, estar preparat. La raó era estar preparat per a la continuació del somni de Claret: proclamar la Paraula de Déu per mitjà de tots els mitjans possibles oportuns, urgents i efectius. Si ell visqués avui, estaria “flipant” usant la tecnologia actual per a evangelitzar.

El meu coneixement bàsic en el camp de la tecnologia combinat amb el talent concedit per Déu per a les arts i la meva devoció a Maria, em van portar al meu ministeri actual: l’ús de la tecnologia digital en l’escolta, en la proclamació i propagació de la Paraula. A l’igual que la passió de Claret en el seu temps i en el seu món conegut, jo també goso fer que Déu sigui conegut, estimat, servit i lloat en el món cibernètic d’avui.

Puc dir que tinc una forta identificació amb el meu fundador Antoni John Adjutor, no sols perquè sóc només uns centímetres més alt que ell i per la meva amplada, sinó per la seva passió per usar les seves mans artístiques, treballar incessantment per a la major glòria de Déu i per a la Congregació, a servir-se de qualsevol mitjà possible per a encendre tot el món. Per descomptat, tinc les meves limitacions i febleses. Potser no sóc un bon predicador com ell, però els talents que m’ha donat Déu els utilitzo de la mateixa manera que ell va utilitzar els seus.

Aquesta identificació es va fer més forta amb el projecte de l’Any Claretià el programa del qual em van encarregar de dissenyar. Llegir la seva autobiografia i la història de la Congregació de deu a quinze vegades en els últims dos mesos em va portar a estar més familiaritzat amb la seva forma de vida, la Congregació a la qual pertanyo i les persones les quals havia conegut i havien deixat empremta a llurs vides. Ell també va produir en mi un fort impacte. Havia influït en la meva vida. I a causa d’això, m’asseguraré que aquest “influenciador” del segle XIX i les seves formes d’influir en les persones del seu temps, siguin conegudes en el món digital d’avui i que el seu exemple sigui vàlid en el nostre temps.

L’exemple de Claret m’empeny a ser un “influenciador” avui com ho va ser ell en el passat.

Claret va convertir fils individuals en teixits; va reunir persones individuals en associacions, grups, acadèmies, congregacions. Avui, com a seguidor seu, m’esforçaré per seguir ajuntant píxels per formar arts religioses digitals i construir xarxes amb el mateix i únic propòsit: per a la major glòria de Déu i la salvació de les ànimes.

 

Informació personal:

Louie III Guades Ricahuerta,

Lloc de Naixement: Oas, Albay, Filipines, l’1 de maig de de 1980.

Estudis: BS Enginyeria Informàtica a AMA Computer University i Aquinas University de Legazpi (Filipines); Filosofia AB a St. Anthony Mary Claret College (Filipines); Ministeri Pastoral STB i MA a l’Escola de Teologia Loiola (Filipines) i Facultat de Teologia de Granada (Espanya).

Primera professió: 6 de maig de 2007, a la ciutat de Ormoc.

Professió perpètua: 24 d’octubre de 2011, a la ciutat de Zamboanga.

Ordenació presbiteral: 8 de desembre de 2012.

Destins: Parròquia i Escola de Risen Christ en Tungawan (Filipines); Director de la comissió Provincial per al Ministeri de Joventut i les TIC i Ascla Coordinador de el Ministeri de Joventut de l’Est; des 2016 Serveis d’Informació – Secretaria General a Roma (Itàlia).

Creacions digitals: Llocs web de la Farga a la vida diària (2010), Formació claretiana general (2010), Portal Bíblic (2012), 109 màrtirs CMF (2017), Claret.org (2018); Dissenys: NUNC, Missió Claretiana (2017-2019) i l’Any Claretià.