Roma, Itàlia. El dissabte 18 de juliol van acabar els Exercicis Espirituals per Internet dirigits pel P. Gonzalo Fernández (Prefecte General d’Espiritualitat) i pel P. Carlos Sánchez (director del CESC de Vic), amb la col·laboració tècnica del P. Louie III Guades. Com a conclusió, es va tenir una videoconferència Zoom en què van participar 100 persones, el nombre màxim permès. Diverses van compartir la seva experiència.

Durant una setmana, fent de la pròpia llar una “casa d’espiritualitat”, més de 400 persones pertanyents als diversos grups de la Família Claretiana i provinents de diversos països europeus (sobretot, Espanya) i llatinoamericans (sobretot, Colòmbia i Mèxic) van seguir un itinerari espiritual basat en les cinc relacions bàsiques que ens configuren com a éssers humans: amb un mateix, amb els altres, amb el món (entès com naturalesa, societat i ciberespai), amb el temps i amb el Misteri de Déu.

Viscudes “amb Esperit” (aquest era el títol general dels Exercicis Espirituals), aquestes relacions es transformen en relacions de vida. La relació amb un mateix no es viu en clau de narcisisme o subjectivisme, sinó de filiació. Viure com a fills és la nostra identitat més profunda. Les altres persones no són éssers estranys, competidors o enemics. Jesús ens crida a viure com a germans. El món no és un espai per ser explotat. La nostra vocació és la de viure com a cuidadors de la “casa comuna”. El temps és més que el trajecte entre el naixement i la mort, és un pelegrinatge a la casa d’el Pare. Els cristians no som cridats només a gaudir, sinó a viure com a pelegrins. Finalment, la nostra obertura a el Misteri és una invitació a viure com adoradors. Cadascun d’aquests temes es va abordar des d’una perspectiva antropològica i espiritual (als matins) i des de la perspectiva claretiana (a les tardes). La jornada es tancava amb un moment de pregària.

Els vídeos de totes les meditacions i oracions estan accessibles en aquesta pàgina web: http://www.claret.org/es/noticias-media/videos/ o al canal de YouTube: https://www.youtube.com/ c / iClaret

Els participants van agrair l’experiència viscuda, van subratllar la importància d’haver caminat com Família Claretiana en aquest any del 150 aniversari de la mort de Claret i van suggerir seguir cultivant iniciatives semblants que reforcin el sentit de família carismàtica i posin a l’abast de més persones -emprant les possibilitats que brinda Internet- el nostre ric patrimoni espiritual.