El 2 d’agost va partir per al seu país d’origen, la República Democràtica de Congo, el claretià P. Placide Sumbula Kafutshi. Havia nascut a Gungu (RDC) el 1976; professar el 2000 i va ser ordenat sacerdot el 2008. Després es va llicenciar en Sagrada Teologia.

Després d’uns breus anys d’intens apostolat a la seva terra, va ser destinat pel P. General a formar part de la comissió encarregada del CESC. Amb aquesta finalitat va arribar a Vic el 17 de Setembre de 2017. Durant el curs 2017-2018 es va traslladar a Madrid (comunitat de Bon Succés) per aprofundir l’estudi de la llengua espanyola. Després de tot això, el 6 de juny de l’any 2018 es va incorporar ja plenament a la comunitat de Vic i a l’Equip del CESC.Aquí ha estat aquests dos anys a el servei de l’CESC i aprofundint la vida i espiritualitat de Sant Antoni Maria Claret i la història de la Congregació.

Enriquit amb aquesta variada experiència, ha tornat a la seva Província Claretiana de Congo amb alguns càrrecs molt significatius que certament van a enriquir els claretians, en particular de la zona africana francòfona: Prefecte Provincial d’Espiritualitat, director d’un dels nostres Col·legis i Rector de una de les parròquies que la Congregació dirigeix ​​a la capital Kinshasa.

Estimat P. Placide, t’agraïm la teva presència sempre fraterna i jovial entre nosaltres, i els serveis prestats tant al CESC com a la comunitat durant aquest temps; i et desitgem un fecund apostolat entre els nostres germans claretians de la teva província i tot el Poble de Déu.

Una oració mútua i una abraçada agraït des de Vic, al costat de la tomba del nostre Sant Pare Fundador.