Studia Claretiana 2020

Acaba de sortir el volum XXXV de “Studia Claretiana – 2020”. Inclou els principals esdeveniments i contribucions referents a la celebració dels 150 anys de la mort de Sant Antoni Maria Claret; de l’arribada dels Missioners a Amèrica -concretament a Xile – i de la fundació a Alger. No hi ha tot el que es va fer i va dir, però sí el gruix més significatiu. Altres referències es poden trobar en “Annales Congregationis” i en altres eventuals publicacions. Hem dividit el volum d’una manera diferent de com s’havia fet altres anys. La divisió serà segons els diversos blocs temàtics o moments de celebració.

El primer bloc és el de les tres ponències principals que van tenir lloc a Santiago de Xile de l’20 a el 25 de Gener 2020, durant el Congrés d’Espiritualitat Claretiana: “Enviats a evangelitzar la vinya jove”, per commemorar els 150 anys de l’arribada de els primers claretians a Amèrica i l’obertura de l’any de celebració dels 150 anys de la mort de Claret.

La segona celebració va ser la dels Exercicis Espirituals, del 13 a el 17 de Juliol 2020. Estaven programats per a ser celebrats a Vic (Catalunya, Espanya), però la realitat de la pandèmia va obligar a fer-ho on-line.

El tercer adveniment va ser el “Tríduum d’oració preparatori a la Festa de Sant Antoni Maria Claret en el 150 aniversari de la seva mort. 1870-2020 “; dies 21-23 d’octubre.

A la secció de “Notes” d’aquest volum, oferim tres col·laboracions: “Els sepulcres de Sant Antoni Maria Claret”, a càrrec del CESC; el text de la crònica de la comunitat de Vic, setembre-octubre 1970, pàgines 38-54, perquè estem també celebrant el cinquantenari de la inauguració del Temple-Sepulcre dedicat a el P. Claret (1970-2020). I com que es tracta dels 150 anys de la fundació al nord d’Àfrica, oferim l’interessant estudi del P. Ezequiel Fernández: “Alger, una possibilitat missionera “.

A la secció “Congregació”, es troba l’extensa i rica Carta Circular del P. General, precisament amb motiu dels 150 anys de la mort del P. Claret: “Caritas Christ urget nos. La fidelitat al carisma del nostre Fundador avui”.

Tanca el volum, com tots els anys, la “Bibliografia Claretiana”, amb els títols de les publicacions de les que ha tingut constància el butlletí “Annales Congregationis” durant l’any 2020.

Com els anys anteriors, el lector pot trobar a l’apartat corresponent d’aquest web el text complet del volum i els índexs.

 

Aquí podeu consultar el PDF

J. ROVIRA, CMF
Director de Studia Claretiana